Όπως έχουμε ήδη αναφέρει (διαφορά πλατίνας και λευκόχρυσου), ουσιαστικά τα λευκόχρυσα κοσμήματα έχουν σαν βάση τον κίτρινο χρυσό και με την προσθήκη συγκεκριμένων κραμμάτων και αναλογιών καταφέρνουμε να τους προσδώσουμε μια έντονη λευκότητα που συνήθως έχουν τα μονόπετρα ή οι λευκές βέρες.

Επειδή το χρώμα όμως που επιφέρει η πρόσμιξη δεν είναι αρκετά λευκό, όλα τα λευκά κοσμήματα μέσω κάποιων πρόσθετων σταδίων επεξεργασίας (σε σχέση με τα κίτρινα κοσμήματα) όπως η ηλεκτρόλυση και η επιμετάλλωση, «βάφονται», αποκτώντας έτσι το έντονο λευκό χρώμα που βλέπουμε στα καινούργια κοσμήματα.

Λόγω του ότι η «βαφή» αυτή όμως, είναι επιφανειακή και λόγω της ιδιαίτερης φύσης της βέρας (την φοράμε συνέχεια και έρχεται σε επαφή με οτιδήποτε πιάνουμε) καθώς και της «γάμπας» του μονόπετρου (το κάτω μέρος του δαχτυλιδιού), φθείρεται και αποχρωματίζεται – αφαιρείται η βαφή – επαναφέροντας ουσιαστικά το φυσικό χρώμα του λευκόχρυσου το οποίο «κιτρινίζει».

Στο κατάστημά μας αναλαμβανουμε την εκ νέου επιμεταλλωση των κοσμημάτων σας με κιτρινο, λευκό η ροζ χρυσό ώστε να δείχνουν πάλι σαν καινουργια. Η επιμεταλλωση διαρκεί από ένα χρόνο έως μερικά χρόνια ανάλογα με την χρήση.

Το κόστος επιμεταλλωσης ειναι μικρό (συνήθως δεν ξεπερνα τα 15€). Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες.